Ontmoetingen in de wereld van autisme

Samen met Birgitta Kox, GZ-Psycholoog en Orthopedagoog-Generalist (NVO), heb ik mijn ervaringskennis en haar professionele kennis op het gebied van autismespectrumstoornissen gebundeld. Onze kennis en ervaringen willen wij graag met anderen delen, om vanuit deze ontmoeting tussen theorie en praktijk, meer begrip voort te brengen voor mensen met autisme.

Birgitta is sinds januari 2014 werkzaam vanuit haar eigen praktijk Autrinsiek – expertise in autisme. Zij heeft jarenlange ervaring als autismespecialist, opgedaan binnen instellingen voor de Geestelijke Gezondheidszorg.

Autisme kent een verscheidenheid aan uitingsvormen. Soms direct zichtbaar, soms meer verborgen. Een andere manier van informatie verwerken ligt aan de basis. Als gevolg van deze andere manier van informatie verwerken kunnen mensen met autisme op eenzelfde situatie anders reageren dan mensen zonder autisme. Om samen op te kunnen trekken in het gezin, op school, in het werk of bij de club is het belangrijk elkaar te kunnen verstaan.

Om mensen met autisme beter te kunnen begrijpen bieden wij lezingen, workshops en cursussen aan om ouders, familieleden, professionals in de zorg, leerkrachten, begeleiders of vrijwilligers bij een club kennis te laten maken met de wereld van autisme in het gezin, de school, op het werk, in de vrije tijd,…

Wat bieden wij?

Regelmatig worden lezingen, workshops en cursussen georganiseerd rond diverse thema’s op het gebied van autismespectrumstoornissen, waaronder ‘Een ontmoeting tussen ouder en professional’ over de samenwerking tussen ouders en professionals, ‘Zeg wat je bedoelt, ik bedoel wat ik zeg’ over het begrijpen van autisme, ‘Samen door weer en wind’ over de invloed van autisme op het gezin, ‘Het begeleiden van je kind in het onderwijs’.

Het is ook mogelijk een lezing, workshop of cursus op verzoek of op maat, afgestemd op uw specifieke situatie of voorziening, aan te bieden.

 Voor wie?

De lezingen en workshops worden aangeboden voor een ieder die geïnteresseerd is in en meer wil weten over autisme. Ouders, familieleden, personen met autisme, professionals, leerkrachten, vrijwilligers of club begeleiders.

Meer informatie

Voor meer informatie over onze lezingen of ons aanbod op maat kunt u een e-mail sturen naar info@autrinsiek.nl of info@au-tis-me-wat.nl.

Wij ontmoeten u graag in de wereld die autisme heet!